Om Oss

Om oss


Jag heter Annika Ågren och bor tillsammans med min man Mats och våra hundar Ludde och Stina på Gotland. Vi flyttade till ön för nio  år sen. För mig blev det ett återvändande eftersom jag växt upp i Visby. I 30 år bodde vi  i centrala Gävle, men nu njuter vi av att bo på landet.


 

Rasen Norsk lundehund upptäckte vi för tolv år sen. En f d kollega hade en lundehund och när vi hälsade på blev vi helt charmade av denna lilla roliga och smarta urhund.


 

Vi beslöt oss raskt för att lundehund var rasen för oss. Men det tog oss nästan ett år att få tag i en valp. Vi hittade till slut Ludde på Åland hos uppfödaren Annelie Rosenberg, kennel Eriksro, och importerade honom till Gävle. Ludde fann sig väl till rätta och tillbringade arbetsdagarna på hunddagiset Dåggis, som han älskade.


 

För sex år sen var vi redo för att skaffa en tik av samma ras och hittade Stina hos uppfödaren Maria Hedström, kennel Kung Sunes i Gävle.


 

Ludde var tämligen avvaktande när åtta veckors Stina gjorde entré. Han tyckte länge att hon var ett påhäng och vädjade ofta om att vi skulle befria honom från den där ohängda valpen. Men till slut insåg han att Stina kommit för att stanna och samtidigt växte hon upp och blev i stället en rolig lekkamrat.


 

2012 blev de två föräldrar och vi fick vår första valpkull och en ny fascinerande värld öppnade sig. Sen dess har ytterligare  fyra valpkullar kommit till världen och  det är fortfarande lika fascinerande att följa valparnas uppväxt, från helt hjälplösa varelser till små hundar  som är allt annat än hjälplösa!  Valpar som har mycket spring i bena och en oändlig upptäckarglädje.

I januari 2018 fick Ludde somna in, nästan 13 år gammal.               I maj kom Acke till  oss från Sandefjord i Norge, ett barnbarnsbarn till Ludde!

Kontakt

 

Annika Ågren

 

Tel. 0498-24 15 28 eller 070-320 17 54

 

Min adress är: Sanda Stora Varbos 941, 623 79 Klintehamn

 

Mejladress: annika.agren10@gmail.com

Ludde

Stina

Valpar